onsdag 24 oktober 2012

Gilla, gilla jobbet

Det har varit en magisk dag. En av dessa dagar som man kan plocka fram lång tid efteråt och lukta och känna på och tänka att det var en stund av lycka. I morse strömmade närmare 3 000 människor in genom porterna på Stockholmsmässan. Alla med samma mål - att få ta del av och dela med sig av kunskaper och erfarenheter av arbetslivet.

Alla aspekter av att må bra på jobbet och att skapa lönsamma och bra verksamheter har diskuterats i dag. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström har berättat om hur polisen en gång för inte allt för länge sedan var anpassade för 180 centimeter långa män. Skyddvästar, bilar, vapen, kläder. Allt. Nu ser det annorlunda ut.

Här har spelats teater om jämställdhet, debatterats om hur framtidens kontor ser ut, spelats rollspel på den fiktiva bussen och spanats om framtidens arbetsliv. Spanaren Göran Everdal spådde flexibel pension under hela livet. Kanske halvtidspensionär under småbarnsåren så att man kan sätta igång att göra karriär vid 65? Besökarna har kunnat träffa redaktionen för Arbetsliv, gått in i det ljudisolerade rummet, testat sin stressnivå och kollat på arbetsmiljöfilmer om alltfrån svenska skogsarbetare till Nicaraguanska bananplockare.

Och alla vi som var där var besjälade av samma sak - skapa bättre jobb tillsammans. Nu är dagen slut och jag har bara en sak att säga - gilla, gilla jobbet!

Ps. Här kan du läsa mer om hela arrangemanget om du vill www.gillajobbet.se. Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar