söndag 14 oktober 2012

Den perfekta helgen - finns den?

Den perfekta helgen kan förstås vara den där drömresan till New York eller den första  helgen med nya kärleken. Men här pratar jag om den vardagliga helgen, den där helgen då vi inte ska göra något särskilt men ändå liksom vill göra allt.

Varje fredag när vi lämnar jobbet (vi som har sådana jobb att veckan ser ut på det sättet, massor av människor har ju inte helg när det är helg) har vi nog en föreställning om att just den här helgen så ska vi hinna med att göra alla de där sakerna som vi drömmer om att göra (och lite av de vi måste göra).

Kanske träffa någon vän, äta någon god mat, motionera lite, läsa lite, lite kultur rent av, kanske fixa lite i trädgården och så förstås städa lite, tvätta lite och handla lite. De flesta helger räcker förstås inte till allt det där. En del helger räcker inte till något, det är då vi sover hela helgen, eller har migrän eller allt bara regnar bort.

Men så ibland kommer det, det där flytet. Helt oväntat. Och då gäller det att hänga med. Själv hade jag den förmånen just precis den här helgen, allt liksom bara funkade. Nu vet ju inte jag vad du drömmer om men för mig ser en vardaglig drömhelg ut så här:

- trevlig och rejäl after work
- ensamhemmafredag med ostbågar framför Julia Robertsfilm
- sovmorgonlördag men kaffe, radio och korsord
- båtupptagning i oktobersol vid Djurgårdskanal
- tre rätters middag med världens bästa make
- sovmorgonsöndag med kaffe, radio och korsord
- nyputsade fönster
- promenad genom äppeldoftade koloniträdgårdar
- läst igenom tio centimeter handlingar från jobbet och politiken
- och nu kommer det en ljuvlig doft av gryta från köket....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar